Terve!

Olen Mikko, kohta nelikymppinen freelance web-suunnittelija/-kehittäjä, konsultti ja pikselinviilaaja Rovaniemeltä, Lapista, Napapiirin kyljestä. Olen Lapin yliopistosta valmistunut taiteen kandidaatti pääaineena mediatiede, sivuaineina multimedia ja videoilmaisu. Tutkintoni suoritin vuonna 2008.

Minulla on vahva tausta visuaalisessa suunnittelussa ja kokemukseni webbialalta kattaa jo melkein pari vuosikymmentä. Osaamisalueisiini kuuluvat myös käytettävyys- ja interaktiosuunnittelu, tai User Experience/UX, ihan miten vain. Itse kuitenkin pidän enemmän noista perinteisistä sanoista enemmän kuin tuosta buzzwordistä. Osaan PHP:tä, HTML:ää ja CSS:ää ja simppeliä skriptausta, kuten Flash ActionScript ja jQuery. Joskus olin sitä mieltä, että en koodaa, mutta nykyään teen sitä jopa sujuvasti.

Ennen nykyistä freelanceriuttani olen työskennellyt sekä pienille, että suurille asiakkaille pienissä ja suurissa projekteissa yksityisellä ja julkisella sektorilla. Roolini ovat vaihdelleet suunnittelusta ja toteutuksesta pääsuunnitteluun ja apulaisprojektipäälliköintiin, unohtamatta testausta, tuota jokaisen projektivaiheen tärkeää osaa. 

Yllämainitun lisäksi olen työskennellyt jonkin verran elokuva- ja videotuotannoissa ja ne tuovat aina mukavaa vaihtelua kaikelle pikselinviilaukselle.

Vapaa-aikanani olen talvella usein laskettelurinteessä hiihdonopettajana tai muuten laskemassa. Kesällä pyrin käymään maastopyöräilemässä, jos amerikkalaisen jalkapallon valmennukselta jää aikaa.


Copyright © 2009-2020 Guimikko/Mikko Vähätalo. Kaikki oikeudet pidätetään/All rights reserved